Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Lähikuva kypsästä hillasta

hilla

Rubus chamaemorus

Tarinallista 
Hilla

Naapuri kertoi nähneensä suolla karhun. Valehteli. Siellä on varmasti mättäät keltaisenaan hillaa. Odotan iltaan ja kaahaan mutkaista metsätietä hillasuon laitaan. Harpon keltapilkulliselta mättäältä toiselle läiskien itikoita niskasta. Yhtäkkiä näen naapurin suon toisella laidalla. Päästelen hiljaa muutaman kirosanan, niin varmaan naapurikin. Hiljaisuudessa jatkamme keräämistä. Aamulla kerron kaupalla nähneeni saman karhun.

HILLAN TARINA-AINEKSIA

  1. Jo 1600-luvulla hilla on saanut erityismaininnan tehokkaana lääkkeenä keripukkia vastaan, eikä ihmekään, sillä hillan tiedetään sisältävän 2-4 kertaisen määrän c-vitamiinia muun muassa appelsiiniin nähden.
  2. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Etelässä puhutan lakasta, Idässä suomuuraimesta, Pohjanmaalla valokista, Lapissa hillasta ja ompa sellaisetkin nimet kuultu kuin nevamarja ja lintti.

HILLATARINOIDEN LÄHTEITÄ

Klemettilä, H. & Jaakola, L. 2011. Mansimarjasta punapuolaan. Marjakasvien kulttuurihistoriaa. Helsinki: Maahenki Oy.
Martat. 2023. Lakka. Viitattu 6.10.2023 https://www.martat.fi/ruoka/ruoanvalmistus/ruoka-aineet/marjat/lakka/.
Sieppi, P. 2021. Paulan ihana luontoblogi. Aurinkoa kielele ja mielele. Viitattu 18.10.2023 https://paulasieppi.com/kasvitutkijan-polut/aurinkoa-kielele-ja-mielele/

Pohjaa kehittäminen
tutkittuun tietoon
hillasta

opi muilta

Kilistä hillalla tai sipaise sitä poskille. Hilla muuntautuu arkisesta kulutustuotteesta luksusmarkkinoiden loistavaksi tähdeksi. Hyödynnä tätä Lapin soiden kultaa tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä.

Valitsimme inspiroivia ja ajatuksia herättäviä referenssejä tänne:

Ilmakuva hillankukkaa muistuttavasta tiede ja taidemuseosta Singaporessa
Lähikuva hillankukasta suolla

Selvitä HILLAN markkinapotentiaali

Arvioi hillatuotteesi menestymisen mahdollisuuksia, tunnista raaka-aineen potentiaalisia käyttökohteita, trendejä tai kartoita kilpailijat. Ennakoi markkinoille pääsyn pullonkaulat.

Jos raaka-aineesta ei ole tarpeeseesi riittävästi tietoa löydettävissä, pohdi voitko toteuttaa markkinatutkimuksen, asiakaskyselyn tai tuotetestauksen yhteistyössä toisten yritysten, oppilaitosten tai kuluttajaymmärrykseen ja myyntitiedonkeruuseen erikoistuneiden palveluntarjoajien kanssa.

kehitä hillan
talteenottoprosessia

JATKOJALOSTA
HILLAA JA LISÄÄ
TUOTTEESI ARVOA

Oranssi vanhanajan puhelin
jorgen-haland-B1COU3lLooc-unsplash

TESTAA HILLATUOTTEESI JA LUO LÄPINÄKYVYYTTÄ

Testaa hillatuotteesi ja vie markkinoille todistetusti turvallinen ja laadukas tuote. Tutkimuksen ja testauksen avulla voit kasvattaa hillatuotteesi arvoa. Pohdi, minkä arvoa tuottavan asian haluat testata?

PAKETOI HILLA-
TUOTTEESI

brändää hillasi

Brändissä yhdistyvät rakentamasi yritysimago ja asiakkaan muodostama mielikuva. Imagon rakentamisessa käytetään usein esimerkiksi logoa, verkkosivuja, someviestintää tai esimerkiksi erilaisia mainoksia, mutta yhtä lailla imagoon vaikuttavat asiakaspalvelu ja yrityksen fyysiset tuotteet ja palvelut. Kun tähän imagoon yhdistetään asiakkaan mielikuva, tuloksena syntyy brändi.

 

Brändi ei siis ole pelkästään sinun käsissäsi, vaan rakentamallasi imagolla on suuri vaikutus siihen, miten asiakkaat brändisi kokevat. Millainen mielikuva heille muodostuu? Jos mielikuva on positiivinen, asiakas ostaa todennäköisemmin enemmän tuotteitasi ja suosittelee niitä tuttavilleen. Onnistunut brändi näkyy siis suoraan kassavirrassa. Siksi brändiin kannattaa satsata!

Edessä oranssit tunturikoivut, takana Saana-tunturi
Oransia teetä tippuu kirkkaaseen mukiin

HANKI HILLALLE
RAHOITUS

Hae hillatuotteellesi rahoitusta. Tutustu erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin, peilaa niiden sopivuutta tarpeisiisi ja ole yhteydessä rahoittajaan ennen hakuprosessin aloittamista virheiden välttämiseksi.

Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide