Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Kuusen taimi metsässä

kuusi

Picea abies

Tarinallista 
kuusi

On täysin tuuletonta ja kuuma keskipäivän aurinko pilkistää oksien lomasta sokaisten silmiä. Ihanan pehmeä sammalkerrosmatto tuntuu nyt raskaalta kulkiessani ripeästi syvemmälle metsän siimekseen. Sääskien jatkuvasta ininästä huolimatta seisova ilma pakottaa pysähtymään ja nojaan kämmenellä hengästyneenä paksun kuusen runkoon. Yritän kaivaa taskusta ponnaria nostaakseni hiussuortuvat pois hikiseltä otsalta. Tukkaa ylös tavoitellessani huomaan hiusten tarttuvan kiinni kämmeneen, pihkaa. Tahmatassu, totean hihitellen.

KUUSEN TARINA-AINEKSIA

  1. ”Ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa” on yksi tunnetuimmista suomalaisista sananlaskuista.
  2. Kuusen oksista valmistettu kuusiolut on aikanaan ollut tuttu juoma ympäri maailman. 
  3. Ennenvanhaan kuusia on hyödynnetty kadoksissa olleen karjan löytämiseksi ja sen takaisin saamiseksi.
  4. Ikuisen elämän symboloimalta kuuselta kansa on kysyny neuvoa valitessaan talon paikkaa ”sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto”. 

LÄHTEET

Klemettilä, H. & Jaakola, L. 2011. Mansimarjasta punapuolaan. Marjakasvien kulttuurihistoriaa. Helsinki: Maahenki Oy.
Piippo, S. 2019. Kasvien maaginen maailma. Helsinki: Kustannusosakeyhtiö Tammi.
Pulkkinen, R. & Lindfors, S. 2016. Suomalaisen kansanuskon sanakirja. Helsinki: Gaudeamus.

Pohjaa kehittäminen
tutkittuun tietoon
kuusesta.

opi muilta

Metsäteollisuuden perinteisten käyttötapojen lisäksi kuusella on edellytykset moneen. Nautiskele höyryävää kerkkälattea puueristeisen rakennuksen lämmössä tai sivele hoitavalla kuusenpihkalakalla kyntesi. Laajenna näkemyksiäsi kuusen käyttömahdollisuuksista ja leikittele uusilla ajatuksilla.

Valitsimme inspiroivia ja ajatuksia herättäviä referenssejä tänne:

thomas-kelley-JoH60FhTp50-unsplash
Kuvassa kädet pitelevät aukaistua voidepurkkia

Selvitä kuusen markkinapotentiaali

Arvioi kuusituotteesi menestymisen mahdollisuuksia, tunnista raaka-aineen potentiaalisia käyttökohteita, trendejä tai kartoita kilpailijat. Ennakoi markkinoille pääsyn pullonkaulat.

Jos raaka-aineestasi ei ole julkista tietoa löydettävissä, pohdi voitko toteuttaa markkinatutkimuksen, asiakaskyselyn tai tuotetestauksen yhteistyössä toisten yritysten, oppilaitosten tai kuluttajaymmärrykseen ja myyntitiedonkeruuseen erikoistuneiden palveluntarjoajien kanssa.

Kehitä kuusen
talteenottoprosessia

JATKOJALOSTA
KUUSTA JA LISÄÄ
TUOTTEESI ARVOA

Lähikuva kuusenoksista
mae-mu-GFhqNX1gE9E-unsplash

TESTAA KUUSI-
TUOTTEESI JA LUO LÄPINÄKYVYYTTÄ

Testaa kuusituotteesi ja vie markkinoille todistetusti turvallinen ja laadukas tuote. Tutkimuksen ja testauksen avulla voit kasvattaa kuusituotteesi arvoa. Pohdi, minkä arvoa tuottavan asian haluat testata?

PAKETOI kuusi-
TUOTTEESI

Brändää kuusesi

Brändissä yhdistyvät rakentamasi yritysimago ja asiakkaan muodostama mielikuva. Imagon rakentamisessa käytetään usein esimerkiksi logoa, verkkosivuja, someviestintää tai esimerkiksi erilaisia mainoksia, mutta yhtä lailla imagoon vaikuttavat asiakaspalvelu ja yrityksen fyysiset tuotteet ja palvelut. Kun tähän imagoon yhdistetään asiakkaan mielikuva, tuloksena syntyy brändi.

Brändi ei siis ole pelkästään sinun käsissäsi, vaan rakentamallasi imagolla on suuri vaikutus siihen, miten asiakkaat brändisi kokevat. Millainen mielikuva heille muodostuu? Jos mielikuva on positiivinen, asiakas ostaa todennäköisemmin enemmän tuotteitasi ja suosittelee niitä tuttavilleen. Onnistunut brändi näkyy siis suoraan kassavirrassa. Siksi brändiin kannattaa satsata!

wes-hicks-H0RCh6UpxC0-unsplash
toa-heftiba-3VSDGrDcMy4-unsplash

HANKI KUUSELLE
RAHOITUS

Hae kuusituotteellesi rahoitusta. Tutustu erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin, peilaa niiden sopivuutta tarpeisiisi ja ole yhteydessä rahoittajaan ennen hakuprosessin aloittamista virheiden välttämiseksi.

Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide