Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Mustikan varpuja kädessä

mustikka

Vaccinium myrtillus

Tarinallista 
mustikka 

Suussa maistuu mustikkamaito. Suljen tietokoneen, vedän kumpparit jalkaan ja astun ulos kotiovesta. Muutaman kymmenen askeleen päässä siintää vakiopaikka, jossa marjoista raskaana taipuvat oksat odottavat poimijaansa. Sormet värjäytyvät hetkessä violetiksi. Kotona puoliso näkee käteni ja huikkaa ”jaha, solet kävässy mustikassa”.

MUSTIKAN TARINA-AINEKSIA

  1. Toisessa maailmansodassa mustikan havaittiin parantavan lentäjien hämäränäköä.
  2. Mustikkaa on käytetty rohtona vatsavaivoihin aina antiikin ajoista lähtien.
  3. Vanhan kansan tarun mukaan mustikan väri juontuu siitä, että käärme on käynyt lipomassa marjaa kielellään.
  4. Vanhoissa kansanperinteissä mustikka miellettiin petollisuuden marjaksi. Se assosioitiin eksyttämiseen ja petkuttamiseen sen tumman värin ja ”villin” luonteen vuoksi.

LÄHTEET

Canter, PH. & Ernst, E. Anthocyanosides of Vaccinium myrtillus (bilberry) for night vision – a systematic review of placebo-controlled trials. Surv Ophthalmol 2004, 49:38-50.
Klemettilä, H. & Jaakola, L. 2011. Mansimarjasta punapuolaan. Marjakasvien kulttuurihistoriaa. Helsinki: Maahenki Oy.
Lahtinen, T. 2005. Marjahetki: mustikka. Viitattu 13.7.2023 https://yle.fi/aihe/artikkeli/2005/08/30/marjahetki-mustikka.
Viitaniemi, T. & Heikura, P. 2015. Puolukka, mustikka, juovukka ja ojukka – mistä tulevat marjojen nimet. Viitattu 5.7.2023. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/17/puolukka-mustikka-juovukka-ja-ojukka-mista-tulevat-marjojen-nimet.
Piippo, S. 2008. Kasvien salaiset voimat. Helmi Kustannus. Pain. Porvoo: WS Bookwell.

Pohjaa kehittäminen
tutkittuun tietoon
mustikasta.

opi muilta

Mustikka taipuu pilttipurkista premium tason hilloon, trippimehusta viinitonkkaan tai ravinnosta hiuksiin. Haasta perinteiset ajatuksesi marjatuotteista, inspiroidu pakkauksista ja tutki, mitä muut ovat jo keksineet mustikasta. Hyödynnä oppimaasi mustikkatuotteiden ja -palveluiden kehittämisessä.

Valitsimme inspiroivia ja ajatuksia herättäviä referenssejä tänne:

annie-spratt-rdVLN3UFmpU-unsplash
Lähikuva mustikan pinnasta, jossa vesipisaroita

Selvitä mustikan
markkinapotentiaali

Arvioi tuotteesi menestymisen mahdollisuuksia, tunnista raaka-aineen potentiaalisia käyttökohteita, trendejä tai kartoita kilpailijat. Ennakoi markkinoille pääsyn pullonkaulat.

Jos raaka-aineesta ei ole tarpeeseesi riittävästi tietoa löydettävissä, pohdi voitko toteuttaa markkinatutkimuksen, asiakaskyselyn tai tuotetestauksen yhteistyössä toisten yritysten, oppilaitosten tai kuluttajaymmärrykseen ja myyntitiedonkeruuseen erikoistuneiden palveluntarjoajien kanssa.

kehitä mustikan
talteenottoprosessia

JATKOJALOSTA
MUSTIKKAA JA LISÄÄ
TUOTTEESI ARVOA

Edessä oranssit tunturikoivut, takana Saana-tunturi
bozhin-karaivanov-VpX3HaUo5pQ-unsplash kopio

TESTAA MUSTIKKA-
TUOTTEESI JA LUO LÄPINÄKYVYYTTÄ

Testaa mustikkatuotteesi ja vie markkinoille todistetusti turvallinen ja laadukas tuote. Tutkimuksen ja testauksen avulla voit kasvattaa mustikkatuotteesi arvoa. Pohdi, minkä arvoa tuottavan asian haluat testata?

PAKETOI MUSTIKKA-
TUOTTEESI

brändää mustikkasi

Brändissä yhdistyvät rakentamasi yritysimago ja asiakkaan muodostama mielikuva. Imagon rakentamisessa käytetään usein esimerkiksi logoa, verkkosivuja, someviestintää tai esimerkiksi erilaisia mainoksia, mutta yhtä lailla imagoon vaikuttavat asiakaspalvelu ja yrityksen fyysiset tuotteet ja palvelut. Kun tähän imagoon yhdistetään asiakkaan mielikuva, tuloksena syntyy brändi.

Brändi ei siis ole pelkästään sinun käsissäsi, vaan rakentamallasi imagolla on suuri vaikutus siihen, miten asiakkaat brändisi kokevat. Millainen mielikuva heille muodostuu? Jos mielikuva on positiivinen, asiakas ostaa todennäköisemmin enemmän tuotteitasi ja suosittelee niitä tuttavilleen. Onnistunut brändi näkyy siis suoraan kassavirrassa. Siksi brändiin kannattaa satsata!

nainen kävelee polulla
Mustikoita metallikupissa

HANKI MUSTIKALLE
RAHOITUS

Hae mustikkatuotteellesi rahoitusta. Tutustu erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin, peilaa niiden sopivuutta tarpeisiisi ja ole yhteydessä rahoittajaan ennen hakuprosessin aloittamista virheiden välttämiseksi.

Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide