Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
Lähikuva porosta talvisessa maastossa

poro

Rangifer tarandus tarandus

Tarinallista 
poro

Noteeraan koparoista lähtevää terävää naksuntaa lähestyessäni rauhallisesti korkeaa puista aitaa. Kymmeniä poronpäitä ravaa samansuuntaisesti sen laitamia pitkin ihmisten seisoessa kirnuksi kutsutun suljetun pyöreän tilan keskellä. Vankkaa kokemusta huokuvat katseet seuraavat tiiviisti liikehtiviä eläimiä erotellen joukosta erilaisia korvamerkkejä. Tunnelma on seesteinen eikä äkkinäisiä liikkeitä tehdä.
Kaikki on valmista, tästä se taas alkaa.

PORON TARINA-AINEKSIA

  1. Uskomusten mukaan, jos tunturista löysi poron luurangon oli sen luut kerättävä ja ladottava pensaan juureen luontaiseen järjestykseen.

LÄHTEET

Pulkkinen, R. & Lindfors, S. 2016. Suomalaisen kansanuskon sanakirja. Helsinki: Gaudeamus.

Pohjaa kehittäminen
tutkittuun tietoon
porosta.

opi muilta

Porosta on moneksi –  voit pukeutua lämpimästi, suojata elektroniikkasi, ehostaa ulkonäköäsi tai valaista kotiasi. Haasta perinteiset ajatuksesi porotuotteista, inspiroidu pakkauksista ja tutki, mitä muut ovat jo keksineet porosta. Hyödynnä oppimaasi tuotteiden ja -palveluiden kehittämisessä. 

Valitsimme inspiroivia ja ajatuksia herättäviä referenssejä tänne:

marcus-lofvenberg-ATx9ogzHW38-unsplash
sebastien-goldberg-BVF0s52dZFI-unsplash

Selvitä poron markkinapotentiaali

Arvioi tuotteesi menestymisen mahdollisuuksia, tunnista raaka-aineen potentiaalisia käyttökohteita, trendejä tai kartoita kilpailijat. Ennakoi markkinoille pääsyn pullonkaulat.

Jos raaka-aineesta ei ole tarpeeseesi riittävästi tietoa löydettävissä, pohdi voitko toteuttaa markkinatutkimuksen, asiakaskyselyn tai tuotetestauksen yhteistyössä toisten yritysten, oppilaitosten tai kuluttajaymmärrykseen ja myyntitiedonkeruuseen erikoistuneiden palveluntarjoajien kanssa.

Kehitä poron
talteenottoprosessia

JATKOJALOSTA
POROA JA LISÄÄ
TUOTTEESI ARVOA

jeff-siepman-CxvMXyMe9Go-unsplash
juan-encalada-9lau4mL-FAE-unsplash

TESTAA PORO-
TUOTTEESI JA LUO LÄPINÄKYVYYTTÄ

Testaa porotuotteesi ja vie markkinoille todistetusti turvallinen ja laadukas tuote. Tutkimuksen ja testauksen avulla voit kasvattaa porotuotteesi arvoa. Pohdi, minkä arvoa tuottavan asian haluat testata?

PAKETOI PORO-
TUOTTEESI

Brändää porosi

Brändissä yhdistyvät rakentamasi yritysimago ja asiakkaan muodostama mielikuva. Imagon rakentamisessa käytetään usein esimerkiksi logoa, verkkosivuja, someviestintää tai esimerkiksi erilaisia mainoksia, mutta yhtä lailla imagoon vaikuttavat asiakaspalvelu ja yrityksen fyysiset tuotteet ja palvelut. Kun tähän imagoon yhdistetään asiakkaan mielikuva, tuloksena syntyy brändi.

Brändi ei siis ole pelkästään sinun käsissäsi, vaan rakentamallasi imagolla on suuri vaikutus siihen, miten asiakkaat brändisi kokevat. Millainen mielikuva heille muodostuu? Jos mielikuva on positiivinen, asiakas ostaa todennäköisemmin enemmän tuotteitasi ja suosittelee niitä tuttavilleen. Onnistunut brändi näkyy siis suoraan kassavirrassa. Siksi brändiin kannattaa satsata!

IMG_0313
haupes-I7iJOE4fsYo-unsplash

HANKI POROLLE
RAHOITUS

Hae porotuotteellesi rahoitusta. Tutustu erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin, peilaa niiden sopivuutta tarpeisiisi ja ole yhteydessä rahoittajaan ennen hakuprosessin aloittamista virheiden välttämiseksi.

Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide