Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 2 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide
lähikuva kalan suomuista

särki

Rutilus rutilus

Tarinallista 
särki 

Sataman laiturille on ehtinyt muodostumaan hento ja kauniisti kimalteleva kuurakerros. Kokemuksesta tiedän puisen alustan olevan saappaan alla liukas. Nuotta on jo kyydissä, mutta ennen kun ehdin kissaa sanoa menetän tasapainoni työntäessämme venettä vesille. Samassa hötäkässä hönkäisen ja huomaan kuinka lämmin puhallusilma muuttuu huurteiseksi epäselväksi pilveksi. ”Jaa, son talvi tullut taas” tokaisen kollegalleni istahtaessani veneen penkille.

SÄRJEN TARINA-AINEKSIA

  1. Yleisesti kalojen on uskottu pilaavan viljan kasvun, koska ne edustivat maalle vierasta veden väkeä.
  2. Kansanrunoissa särki esiintyy pienisyömäisyyden ja suppusuiden vertauskuvana.
  3. Inarinsaamelaisten mukaan, kun kaloja suolataan astiaan ei kerroksia saa laskea. Muuten laskijalle annetaan vastaava määrä elinvuosia, jonka jälkeen kuolemantauti koittaa.

SÄRKITARINOIDEN LÄHTEITÄ

Alhonen, A. 2014. Taivaannaula. Hauki kansanperinteessä. Viitattu 17.7.2023 https://www.taivaannaula.org/2014/01/31/hauki-kansanperinteessa/.
Alhonen, A. 2008. Taivaannaula. Kalamytologiaa. Viitattu 17.7.2023 https://www.taivaannaula.org/2008/10/16/kalamytologiaa/.
Pentikäinen, J. 1995. Saamelaiset – Pohjoisen kansan mytologia. Hämeenlinna: Karisto Oy.

Pohjaa kehittäminen
tutkittuun tietoon
särjestä

opi muilta

Suomessa lähes täysin hyödyntämättömiksi jääneet särkikalat ovat alkaneet löytää pystönsijaa teolliseen elintarviketuotantoon asti. Anna särjelle mahdollisuus ja edistä kotimaisten kalojen hyödyntämistä. Inspiroidu pakkauksista ja tutki, mitä muut ovat keksineet. Sovella oppimaasi särkituotteiden ja -palveluiden kehittämisessä.

Valitsimme inspiroivia ja ajatuksia herättäviä referenssejä tänne:

wengang-zhai-8TV_eAmrMXQ-unsplash
galen-crout-o1m7kyJydK4-unsplash

Selvitä särjen markkinapotentiaali

Arvioi särkituotteesi menestymisen mahdollisuuksia, tunnista raaka-aineen potentiaalisia käyttökohteita, trendejä tai kartoita kilpailijat. Ennakoi markkinoille pääsyn pullonkaulat.

Jos raaka-aineesta ei ole tarpeeseesi riittävästi tietoa löydettävissä, pohdi voitko toteuttaa markkinatutkimuksen, asiakaskyselyn tai tuotetestauksen yhteistyössä toisten yritysten, oppilaitosten tai kuluttajaymmärrykseen ja myyntitiedonkeruuseen erikoistuneiden palveluntarjoajien kanssa.

Kehitä särjen
talteenottoprosessia

JATKOJALOSTA
SÄRKEÄ JA LISÄÄ
TUOTTEESI ARVOA

Mettänvilja
lähikuva kalan suomuista

TESTAA SÄRKITUOTTEESI JA LUO LÄPINÄKYVYYTTÄ

Testaa särkituotteesi ja vie markkinoille todistetusti turvallinen ja laadukas tuote. Tutkimuksen ja testauksen avulla voit kasvattaa särkituotteesi arvoa. Pohdi, minkä arvoa tuottavan asian haluat testata?

PAKETOI SÄRKI-
TUOTTEESI

Brändää särkesi

Brändissä yhdistyvät rakentamasi yritysimago ja asiakkaan muodostama mielikuva. Imagon rakentamisessa käytetään usein esimerkiksi logoa, verkkosivuja, someviestintää tai esimerkiksi erilaisia mainoksia, mutta yhtä lailla imagoon vaikuttavat asiakaspalvelu ja yrityksen fyysiset tuotteet ja palvelut. Kun tähän imagoon yhdistetään asiakkaan mielikuva, tuloksena syntyy brändi.

Brändi ei siis ole pelkästään sinun käsissäsi, vaan rakentamallasi imagolla on suuri vaikutus siihen, miten asiakkaat brändisi kokevat. Millainen mielikuva heille muodostuu? Jos mielikuva on positiivinen, asiakas ostaa todennäköisemmin enemmän tuotteitasi ja suosittelee niitä tuttavilleen. Onnistunut brändi näkyy siis suoraan kassavirrassa. Siksi brändiin kannattaa satsata!

alex-perez-wEgR12N01Tk-unsplash
federico-burgalassi-t2zKLI9MQnw-unsplash

HANKI SÄRJELLE
RAHOITUS

Hae särkituotteellesi rahoitusta. Tutustu erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin, peilaa niiden sopivuutta tarpeisiisi ja ole yhteydessä rahoittajaan ennen hakuprosessin aloittamista virheiden välttämiseksi.

Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Slide 1 Heading
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here
Previous slide
Next slide